Хижа Смолянски Езера
TOP
Хижата Забележителности Маршрути хижа Студенец Пампорово Цени Контакти Начало

МАРШРУТИ
Маршрут 3
Времетраене - около 4 часа
хижа Смолянски езера - връх Снежанка - хижа Смолянски езера
Долна станция на лифт Смолянски езера - Снежанка Тръгвате от хижата по асфалтовия път за лифта. Достигате до долната лифтова станция и оттам поемате в западна посока по пистата Смолянски езера - Снежанка.
Ако имате алпийски ски с колани - зиме това е един отличен маршрут за изкачване. Отляво и отдясно пистата е обградена с вековни борови гори. След около 25 минути започвате неволно да се обръщате назад, за да се насладите на великолепната гледка в южна и източна посока. По ниските била на Родопите се простират пред вас с разнообразните си багри.

Изкачвайки се нагоре по пистата след около 1,30 часа достигате до долната станция на ски влека в дясно от пистата. Продължавате покрай лифта нагоре и не след дълго виждате телевизионната кула на връх Снежанка.

Вижте тиристическа карта по орентиране на меността.

Изглед от писта Смолянски езера - Снежанка Стигайки до върха не пропускайте да посетите Телевизионната кула. С асансьор се изкачвате на височина 156 метра до кафе сладкарницата. Оттук се открива пленителна панорама към Рила и Пирин, погледът се рее из диплите на Родопите и достига чак до Стара планина. При добра видимост на юг светлеят водите на Бяло море, така че поне с поглед можете да се изкъпете в него ...

Можете при желание да се качите на лифта и да достигнете до връх Снежанка за 15 минути.


маршрути | туристическа карта | забележителности | хижата


Интернет фото ГоГо Нет eShop